Hier het ontstaansverhaal van ons Slaapmutsje.

Introductie:

Bij ons thuis maak ik een aantal likeurtjes. Alles uit natuurzuivere ingrediënten. Geen e-nummers maar puur alcohol, vruchten en suiker. Alles maak ik zoals ikzelf en mijn vrienden en kennissen lekker vinden. Ze worden gemaakt voor o.a. eigen gebruik, en uitgedeeld als cadeautjes op feestdagen en verjaardagen etc.

Ik ben begonnen met het maken van Limoncello. uit biologische citroenen ( Limone). Al snel is dit gevolgd door een variant met sinaasappel (Arancia). die heet dit Arancello. Na een tijdje heb ik op vragen van vrienden nog wat meer soorten gemaakt. Zoals een amandellikeur Amaretto. En later naar het recept van mijn moeder, de 44 ofwel Cuarente Y Cuartro. Een smakelijke sinasappel/koffie likeur met wat kruiden. Verder zit er een honing-Whiskey likeur in het sortiment. Gemaakt met een goede Schotse Whiskey en natuurzuivere Loosdrechtse honing, en ook hier een paar extra kruiden. Ook maak ik nog een seizoensborrel een kersen (Cerise) likeur die ik Cericello noem. Gekocht bij de bekende kersenkweker in Cothen genaamd Vernooy. Dan ben ik nog bezig met het ontwikkelen van een kruiden likeur, en een koffie likeur. Deze allemaal naar oude recepten.

Dus als u houdt van een natuurzuivere neut, die het geweldig doet als Slaapmutsje is dit echt iets voor U. Maar ook in de middag of als digestief na het diner smaakt een van deze borrels heerlijk. Dus probeer maar eens een lekkere likeur van Casa-Rivendel te pakken te krijgen en geniet volop maar met mate.

Limoncello = Citroen likeur

Dit is een van oorsprong Italiaanse drank. Hij wordt door bijna elke Italiaan thuis gemaakt. Het beste van hele grote lelijke citroenen. De oorsprong is onder Napels. Ik maak hem van hier verkrijgbare biologische citroenen. en kristalsuiker, geen toevoegingen. Het alcohol percentage is rond de 40 procent. hierdoor bederft het niet. Goed gekoeld een overheerlijke borrel. Dus voorzichtig met nippen. Saluti.

Arancello = Sinasappel likeur

Deze drank is natuurlijk sterk verwant aan Limoncello. Alleen met de basis van sinaasappels in plaats van citroenen. Maar vergist u niet ook hier een alcoholpercentage van rond de 40 procent. Dus als u eens zin heeft in iets anders probeert u deze een keer. Proost

Cericello = Kersen likeur

Nederlandse kersen zijn er in vele soorten. Om de lekkerste Cericello te maken is het zaak om de lekkerste kersen-soorten te gebruiken. Voor onze drank kiezen we de maaikers of de morel uit. Deze zijn slechtes moeilijk te verkrijgen. Wij halen ze dan bij de Fa. Vernooy in Cothen. Deze kersen laten we dan heel lang macereren in de pure alcohol totdat alle kleur en smaak in de drank is getrokken. Het alcoholgehalte blijft plus minus 35 procent. Daarna alles op smaak brengen met suiker en in flessen doen. Alles wat er dan nog rest is ……genieten. Gezondheid.

Amaretto = Amandel likeur

Deze amandellikeur is gemaakt uit geperste amandelen. Op deze basis maak ik een heerlijke Amaretto met een alcohol gehalte van ongeveer 35 procent. Heerlijk na een feest maal, of gewoon voor het slapen gaan. Cheers.

44 of Cuarenta Y cuartro = Sinas/koffie likeur

Deze likeur is gemaakt naar een heel oud recept wat mijn moeder al maakte. Het is op basis van alcohol met sinaasappel en koffie. verder nog wat kruiden toevoegen. Een equivalent hiervan is voor zover ik weet niet in de reguliere handel verkrijgbaar. Zum Wohl.

Honey-Whisky = Honing whisky likeur

Door een goede Schotse whiskey te selecteren en deze te verrijken met echte Loosdrechtse honing, maak ik een heerlijke drank. Niet al te zoet maar heerlijk zacht in de mond en goed voor de keel. Zalig voor het slapen gaan. Santé.